VOR MAND I BRUXELLES

Jacob Klivager bliver ny EU-chef i Green Power Denmark

Green Power Denmark får ny EU-chef. Det er Jacob Klivager, der hidtil har varetaget andre roller i organisationen, der drager til Bruxelles efter sommer.

Jacob Klivager

Jacob Klivager bliver ny EU-chef i Green Power Denmark. Foto : Thomas Steen Sørensen

Jacob Klivager bliver ny EU-chef for Green Power Denmark. Det seneste år har han siddet i public affairs afdelingen i Green Power Denmark som seniorchefkonsulent. Før det var han afdelingschef for vedvarende energi på land og elmarkedet.

Med i rygsækken har han også erfaringen fra en tidligere stilling som chef for politik og kommunikation i Dansk Solkraft. Det er derfor en person med stor viden om organisationen, energisystemet og det politiske system, som skal lede kontoret i Bruxelles.

– Det er en stor energipolitisk kapacitet, der nu rykker til Bruxelles. Jacob besidder en stor faglig viden om vedvarende energi, elmarkedet og forsyningssektoren. Læg dertil hans erfaring med og forståelse for de politiske processer. I Jacob har vi fundet en ualmindeligt stærk grøn dansk spydspids i Bruxelles, siger afdelingschef for public affairs, EU & presse, Ole Rydahl Svensson.

Jacob Klivager får en løbende overgang til kontoret i Bruxelles, men forventes officielt at starte i Bruxelles den 1. august.

– Det er en stor opgave, som jeg går meget ydmygt ind til. Vi ser rigtig meget regulering på energiområdet i EU. Regulering, der lægger fundamentet for den grønne omstilling, mange arbejdspladser og europæisk energiuafhængighed. Med et nyt parlament, en ny kommission og et forestående dansk EU-formandskab, bliver det ekstremt vigtigt, at vi kommer godt fra start, siger Jacob Klivager.

Nyheder direkte i din indbakke?