GREEN POWER PRISEN

Her er de tre finalister til Green Power Prisen 2024

Igen i år hylder Green Power Denmark dygtige og initiativrige virksomheder og enkeltpersoner, der tør at gå forrest i den grønne omstilling. I år har prisen et særligt fokus på tiltag, der styrker elektrificeringen af Danmark – til inspiration for resten af Europa. De tre finalister er Eurowind Energy, Hybrid Greentech og europaparlamentariker Morten Helveg Petersen.

Green Power Prisen 2024

Green Power Prisen 2024 fokuserer på dem, der går forrest og fremmer elektrificering. Juryen har valgt tre finalister ud fra et stærkt felt af nomineringer. Årets finalister er Eurowind Energy, Hybrid Greentech og Europa-Parlamentarikeren Morten Helveg Petersen fra Radikale Venstre.

– For at undgå alvorlige klimaforandringer er det helt afgørende, at vi i Danmark og resten af Europa formår at omstille vores energiforbrug til grøn energi gennem elektrificering. Det sætter årets Green Power Pris fokus på, siger Kristian Jensen, adm. direktør i Green Power Denmark og fortsætter:

– I år har vi set et stærkt felt af nominerede, hvilket understreger, at vi heldigvis har mange dygtige og ikke mindst modige initiativtagere, der hver dag arbejder for en grønnere og mere elektrificeret fremtid. Green Power Prisen skal i år gå til en, der har turdet at gå nye veje og er med til at sætte fart på elektrificeringen og den grønne omstilling. Her har årets tre finalister på hver deres måde udmærket sig på unikke måder og fortjener derfor en podieplads.

Vinderen offentliggøres den 23. maj på Green Power Denmarks Topmøde, hvor vinderen får overrakt en statuette og 30.000 kroner til et grønt velgørende formål. Juryen lægger vægt på modige beslutninger, elektrificering af det danske samfund og initiativer, der kan inspirere resten af Europa.

ELEKTRISK EUROPA
23. maj kl. 13.00-19.00
K.B. Hallen

Europa står foran store valg: Vælger vi den elektriske vej, der fører os mod klimamålet – eller fortsætter vi som hidtil? Hvilke politikere vælger vi til at være Danmarks stemmer i Europa? Hvem sikrer bedst et grønt Europa med rød-hvide aftryk? Vær med, når Green Power Denmark samler energisektoren og inviterer til Topmøde om et elektrisk Europa og debat mellem spidskandidaterne til årets valg til Europa-Parlamentet.

De tre finalister

Eurowind Energy

Sol og vind i Veddum Kær
Veddum Kær hybridpark kombinerer sol- og vindenergi, hvilket optimerer produktionstimer og elinfrastrukturen. Foto: Jeppe Carlsen.

Eurowind Energy er nomineret til Green Power Prisen for deres innovative hybridparker, St. Soels Energipark og Veddum Kær. Disse parker, som er de første af deres slags i Danmark, kombinerer sol- og vindenergi, hvilket optimerer produktionstimer og elinfrastrukturen. Denne tilgang fremmer en mere stabil og omkostningseffektiv produktion af vedvarende energi og bidrager til at accelerere Danmarks elektrificering.

I 2022 indviede Eurowind Energy landets første hybridanlæg, hvilket markerede et nyt kapitel i den danske energihistorie ved at bryde med traditionel tænkning og kombinere sol- og vindenergi på samme areal. Med stærk lokal opbakning, herunder 46 lokale andelshavere i St. Soels Energipark, har Eurowind Energy også vist, hvordan samarbejde og lokalopbakning kan drive den grønne omstilling og tjene som stor inspiration.

Hybrid Greentech

grundlægger af og CEO i Hybrid Greentech Rasmus Mosbæk
Under grundlægger Rasmus Rode Mosbæks ledelse er Hybrid Greentech vokset fra en enmandsoperation til en virksomhed med 25 ansatte. Foto: Hybrid Greentech

Hybrid Greentech er nomineret for sit avancerede, storskala intelligente energilagringsløsninger, som aflaster elnettet og opbevarer overskydende energi ved hjælp af AI-drevne virtuelle kraftværker. Hybrid Greentech bidrager til at maksimere udnyttelsen af vedvarende energi og øge fleksibiliteten i energisystemet, hvilket er med til at styrke elektrificeringen af energisystemet.

Under grundlægger Rasmus Rode Mosbæks ledelse er Hybrid Greentech vokset fra en enmandsoperation til en virksomhed med 25 ansatte. De inspirerer store virksomheder til at investere i og prioritere grøn energi, hvilket er et vigtigt skridt i elektrificeringen.

Morten Helveg Petersen

Morten Helveg
Morten Helveg Petersen (RV) er nomineret til Green Power Prisen 2024 for sit arbejde i Europa-Parlamentet de sidste 11 år. Foto: Pablo Garrigos/Europa-Parlamentet.

Morten Helveg Petersen er nomineret til prisen for sit arbejde i Europa-Parlamentet de sidste 11 år, hvor han ihærdigt har arbejdet for at fremme elektrificeringen af EU. Han har haft øjnene på bolden og konsekvent rettet sit politiske arbejde mod de hindringer for elektrificeringen af EU – herunder et opgør med administrative byrder, bidraget til at sikre en markedsbaseret europæisk energipolitik og styrket incitamenterne til at investere i europæiske havvindprojekter.

Morten Helveg Petersens lederskab og evne til at træffe modige valg har været med til at flytte EU’s energipolitik fra periferien til toppen af EU’s energi- og sikkerhedspolitiske agenda, inspirerende til et bredere samarbejde og banet vej for en mere elektrificeret fremtid i EU.

Om juryen

Juryen består af 8 medlemmer:

  • Jesper Hjulmand, bestyrelsesformand i Green Power Denmark
  • Rasmus Horn Langhoff (S), formand for klima-, energi- og forsyningsudvalget
  • Katherine Richardson, professor i Biologisk Oceanografi og leder af Sustainability Science Centre på Københavns Universitet
  • Mette Louise Kaagaard, administrerende direktør i Microsoft Danmark
  • Christine Ravn Lund, forkvinde i DUF
  • Kristian Jensen, administrerende direktør i Green Power Denmark
  • Lea Bigom Wichmand, medarbejderrepræsentant fra Green Power Denmark
...

    Læs mere om Green Power Prisen 

    Danmark er grøn frontløber på den internationale scene. Det skyldes modige og initiativrige organisationer, virksomheder og personer, der skaber nye grønne løsninger, teknologier eller på anden vis sætter skub i den grønne omstilling. Det hylder...

     

    Nyheder direkte i din indbakke?