BÆREDYGTIGHED

Green Power Denmark sætter bæredygtighed i system

Green Power Denmark har ansat en bæredygtighedskonsulent og løfter derigennem foreningens arbejde på området. Arbejdet skal blandt andet inspirere Green Power Denmarks medlemmer i deres arbejde med ESG.

Green Power Denmark

Foto: Jeppe Carlsen

Siden Green Power Denmark blev en realitet i marts 2022, har organisationen haft fokus på bæredygtighed. Nu får området endnu mere fokus med ansættelsen af en konsulent med ansvar for organisationens bæredygtighed.

Hvad er ESG?

ESG står for Environment (miljø), Social (samfund) og Governance (ledelse).

...

Green Power Denmark står ikke alene med et tiltagende fokus på ESG (Environment, Social og Governance). Fra 2024 træder EU-direktivet om bæredygtighedsrapportering, CSRD, nemlig i kraft.  Direktivet forpligter store virksomheder til at tage stilling til godt 1.000 parametre i deres ESG-afropportering. Efterfølgende rulles den nye regnskabs- og rapporteringsforpligtelse ud til flere virksomhedstyper og ned gennem virksomhedernes værdikæder.

Virksomheder i energisektoren har i mange år arbejdet med området, og Ørsted og Vestas har begge været at finde helt i toppen af listen over verdens mest bæredygtige virksomheder flere år i træk.

– I energisektoren har vi gennem flere år arbejdet med bæredygtighed, god selskabsledelse og ESG. Det ligger naturligt i forlængelse af, at sektoren arbejder for at gøre energiforbruget grønt. Vores fokus og formål betyder, at vi som sektor er langt fremme med ESG i Danmark og i verden, siger Kristian Jensen, adm. direktør i Green Power Denmark.

– Med direktivet om bæredygtigafrapportering fra EU kommer der nu en ny og officiel tilgang til at rapportere på ESG, hvilket jeg synes er fornuftigt. Konkret betyder de kommende krav om rapportering, at vi i Green Power Denmark skruer op for vores satsning på ESG-rapportering, hvilket vi gør gennem ansættelsen af en bæredygtighedskonsulent. Og jeg ser frem til at kunne sætte ESG endnu mere i system, siger Kristian Jensen.

Leverandør af viden

Cecilie Monk
Cecilie Monk har siden 1. september haft ansvar for Green Power Denmarks arbejde med bæredygtighed. Foto: Thomas Steen Sørensen.

EU-direktivet betyder, at Green Power Denmark i første omgang skal kunne dokumentere overfor de største af sine 1.500 medlemmer, at foreningen arbejder aktivt med ESG.

– Green Power Denmark er leverandør af viden og services, og som brancheorganisation ligger vores påvirkning af vores omgivelser i mindre grad i vores E (miljø), men i højere grad i vores S og G, der handler om samfund og ledelse. Det arbejder sætter vi nu i system, så vores medlemmer kan blive inspirerede og de samtidig kan rapportere, at vi som leverandør er ansvarlig, siger Cecilie Monk, der siden 1. september har haft ansvar for bæredygtighed i Green Power Denmark. Hun skal være bindeled mellem medlemmer og deres spørgsmål til Green Power Denmarks arbejde med ESG og CSRD.

– CSRD er ikke en gamechanger som sådan, da rigtig mange virksomheder i energisektoren allerede har været i gang i lang tid, men det stiller nye krav til compliance, og til hvordan man arbejder strategisk med ESG på rigtig mange målepunkter, og det arbejde ser jeg frem til at give mig i kast med, siger Cecilie Monk.

Om CSRD

Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er EU’s rapporteringsdirektiv om bæredygtighed. CSRD stiller krav til, at bæredygtighedsrapportering skal foretages på niveau med virksomhedernes finansielle rapportering. Rapporteringen omfatter bl.a. parametre som bæredygtighedsstrategi, påvirkning, risiko og muligheder, samt standarder for henholdsvis miljø, sociale forhold og ledelse (ESG). CSRD erstatter de nuværende EU-krav om samfundsansvar, der er implementeret i årsregnskabsloven.

CSRD-direktivet hæver barren markant for, hvordan virksomheder arbejder med bæredygtighedsdata og -rapportering. Direktivet forventes at træde i kraft fra regnskabsåret 2024 med trinvis udvidelse af, hvilke virksomheder der bliver omfattet. Indledningsvis gælder direktivet for store børsnoterede selskaber i regnskabsklasse D.

Kilde: pwc

Nyheder direkte i din indbakke?